Aukce pro Paraple vynesla přes 400 tisíc korun

Aukce devíti obrazů a jedné sochy pro Centrum Paraple vynesla přes 400 000 korun pro handicapované. Nejvíc dražitelé bojovali o dílo umělce Pasta Onera, z vyvolávací ceny 25 000 korun se prodejní cena vyšplhala až na 76 000 korun. Odpoledne ještě Paraple pořádalo v Letenských sadech charitativní běh, kterého se zúčastnily stovky běžců.

Předchozí dvě aukce v loňském roce vynesly Centru Paraple podle koordinátorky jeho fundraisingu Aleny Kábrtové téměř 1,6 milionu korun. Dnes k nim přibylo mimo jiné 76 000 korun za dílo Pasta Onera, výtvarníka, který se stal uznávanou postavou pražské writerské scény. Jeho tvorba spočívá v pop-artových akrylových malbách a ambiciózních prostorových objektech.

Dražily se také například obrazy Jana Pištěka, Martina Mainera, Ivana Bukovského nebo Ivany Lomové, soška Jaroslava Róny nebo lept na papíře fotografa Františka Drtikola.

Výtěžek z prodeje prvních deseti obrazů a výtvarných děl půjde na pomoc lidem na vozíku s poškozením míchy. Právě těm a jejich rodinám Centrum Paraple pomáhá zvládnout těžkou situaci a vrátit se do aktivního života. Nabízí poradenství, sociální rehabilitaci, sportovní kurzy i tematické programy.

Běh pro Paraple
Zdroj: ČT24

Na podporu vozíčkářů se také běhalo v Letenských sadech. Na delší, čtyřkilometrovou trať vyrazilo asi 400 závodníků, přibližně stejně jich bylo i na dětské stometrové.

Běh pro Paraple se koná od roku 2000 na podporu lidí, kteří běhat nemohou. Závodí dospělí i děti na stometrové trase, kterou mohou zdolat po svých, na vozíku, děti na koloběžkách, rodiče s kočárky nebo jakkoliv jinak. Od roku 2014 je součástí akce také běh na čtyři kilometry.

Vydáno pod