Na Chomutovsku havaroval autobus, dvě desítky lidí se zranily

Zprávy ve 23: Za elektrárnou Prunéřov havaroval autobus s desítkami cestujících a převrátil se na bok (zdroj: ČT24)

U Kadaně na Chomutovsku havaroval autobus krátce před devatenáctou hodinou. Podle posledních informací bylo sedm osob středně vážně zraněno a dvanáct pak lehce. Nikdo není v kritickém stavu. Autobus narazil do parovodu, nedaleký Klášterec nad Ohří je tak bez dodávek tepla.

Převrácený autobus na Chomutovsku se obešel bez úmrtí i kritických zranění. Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokopa Voleníka se dopravní nehoda týkala celkem 37 osob. „Z čehož sedm bylo středně vážně zraněných, dvanáct bylo lehce zraněných a dalši byli transportováni do okolních nemocnic,“ uvedl Voleník. 

Nehoda se stala krátce před devatenáctou hodinou u Kadaně. Na místě zasáhly posádky záchranné služby z Ústeckého i Karlovarského kraje, zraněné transportovaly i tři vrtulníky. První z nich podle Voleníka přistál v ústecké Masarykově nemocnici. Záchranáři vyhlásili mimořádnou událost s hromadným postižením zdraví.

„Podle našich informací převážel autobus zaměstnance porcelánky v Dubí. Byli na slavnosti v západních Čechách a nehoda se stala, když se vraceli do Krupky na Teplicku,“ uvedl redaktor ČT Ondřej Kůs.

Poláčková: Mám nyní informace o sedmi těžce zraněných osobách z autobusu a těžce zraněné řidičce auta (zdroj: ČT24)

Klášterec je bez tepla

Silnice první třídy u elektrárny Prunéřov je uzavřená v obou směrech. „Řidiči mohou vyžít objízdnou trasu. Předpokládáme, že silnici bude uzavřena minimálně do půlnoci.,“ přiblížila Poláčková. Poničen byl parovod, Klášterec nad Ohří je tak bez tepla. Podle mluvčího ČEZ Teplárenské Oty Schneppa budou dodávky obnoveny zřejmě až v neděli večer. Technici musí počkat na odklizení následků nehody.

„Než se zjistí rozsah škody, co všechno je poškozené, tak to chvíli potrvá. Počítáme s tím, že naši technici začnou na havárii pracovat hned v sobotu ráno,“ řekl ČTK Schnepp. Bez tepla byly krátce i Chomutov a Jirkov, tam ale ČEZ Teplárenská dodávky obnovila během několika desítek minut.

„Podle dosud zjištěných informací osobní vozidlo jedoucí z vedlejší silnice nedalo přednost autobusu, který jel po hlavní silnici. Autobus pak vyjel ze silnice a skončil na boku,“ uvedla Poláčková.  Někteří cestující byli zaklíněni v autobuse, pomáhali je vyprostit hasiči. Ti mají na místě pět jednotek, k nehodě vyslali rovněž evakuační autobus.