Policie prošetřuje útok na rodinné centrum, které pomáhá uprchlíkům

Policie vyšetřuje útok na Rodinné centrum Kašpárek v Pardubicích. V noci na čtvrtek někdo polil jeho zeď a dveře barvou a vylepil na výlohu fiktivní parte ředitelky zařízení Olgy Pavlů. Podle serveru Lidovky.cz ředitelka spojuje čin se sbírkami pro uprchlíky, které centrum pořádá. „Vyšetřujeme to jako přečiny poškození cizí věci a násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci,“ uvedla mluvčí pardubické policie Jana Drtinová.

Na smyšleném vytištěném parte je uvedeno: „Oznamujeme veřejnosti a všem příbuzným a známým, že nás navždy opustila levicová extremistka, multikulturalistka, manželka a matka šestnáctiletého syna Olga Pavlů. Zemřela v pardubické věznici po vykonání rozsudku trestu smrti oběšením za zvlášť závažný zločin velezrady.“ K textu autor připojil křížek s rokem 2021.

Podle Pavlů jde už o čtvrtý útok od konce minulého roku, kdy centrum uspořádalo sbírky pro uprchlíky. Ty předchozí se však omezily na vylepování nenávistných nálepek, například s nápisy Smrt vlastizrádcům nebo Refugees not welcome (uprchlíci nejsou vítáni).