Útok na Syřana ve Vršovicích: Policie hledá dva mladíky s vyholenou hlavou

Sobotní pobodání Syřana v pražských Vršovicích policie vyšetřuje jako rasově motivovaný útok. V souvislosti s ním pátrá po dvou násilnících ve věku 20 až 26 let, oba mají vyholené hlavy. V úterý policie zveřejnila portrét jednoho z nich: jde o útočníka s nožem. Pobodaný muž (41 let) skončil s poraněním břicha v nemocnici.

Oba hledaní mají s největší pravděpodobností modré oči a hovoří česky bez jakéhokoli přízvuku. Mají světlou pleť a v době napadení měli vyholené hlavy a hladce oholené tváře.

Útočník, jehož portrét se policii podařilo sestavit, měří 190 až 195 centimetrů. Je svalnatý, má sportovní postavu s mohutnými kulatými zády a svaly na ramenou. Na krku má tetování, má rovný nos a světlé nevýrazné obočí. V době útoku měl na sobě maskáčovou bundu s kapucí s barevnějším maskáčovým vzorem.

K útoku došlo v sobotu ráno v Kodaňské ulici. Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání po hledaném útočníkovi a jeho spolupachateli. V žádném případě ale nedoporučují lidem, aby se snažili hledané muže sami kontaktovat či zadržet. Informace vedoucí k jejich dopadení mohou poskytnout na tísňové lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně.

Podle informací serveru Lidovky.cz se cizinec spolu se svou přítelkyní angažoval v pomoci uprchlíkům a útoku předcházely různé výhrůžky. Podle přítelkyně napadeného si útočníci na muže počkali, když si šel ráno zaběhat.