V Německu začínají prázdniny. Dálnice do Alp i zpět čekají kolony

ÚAMK: Kolony začaly už v sobotu ráno (zdroj: ČT24)

Na německých dálnicích ve směru do Alp a zpět se o víkendu budou tvořit dlouhé kolony, varuje největší německý autoklub ADAC. V pěti z 16 německých spolkových zemí totiž začínají zimní prázdniny a dopravu navíc ještě zkomplikují kontroly na hranicích s Rakouskem zavedené kvůli uprchlické krizi.

Českým řidičům mohou zkomplikovat cestování především očekávané zácpy na dálnici A9 z Norimberku do Mnichova, na dálničním okruhu Mnichova a na dálnicích A8 a A93, které spojují bavorskou metropoli s Rakouskem. ADAC varuje, že se kolony budou tvořit i na návazných dálnicích v Rakousku ve směru z Taurských Alp a od Kufsteinu do Innsbrucku a do Brennerského průsmyku.

„Hustá doprava ale nebude jen ve směru na sjezdovky. I na zpáteční cestě lze očekávat v sobotu a v neděli intenzivní provoz, protože se budou vracet lidé, kteří jezdí lyžovat na jeden den,“ varoval ADAC.

Další zdržení: Kontroly mezi Rakouskem a Německem

Komplikace navíc způsobí kontroly na rakousko-německé hranici. „Ty se týkají nejen dálnic, ale také menších hraničních přechodů. Je nutné počítat se zácpami a s dlouhým čekáním,“ upozornil autoklub.

Podle deníku Mittelbayerische Zeitung se dálnice ve směru z Rakouska do Německa ucpávají denně a mimořádně špatná je situace na dálnici A8 ze Salcburku do Mnichova. Kolony tam dosahují až osmi kilometrů a řidiči musí čekat až dvě hodiny. S nárůstem dopravy o nadcházejících prázdninách se situace podle deníku pravděpodobně ještě zhorší.

Vydáno pod