Firma nabízela "výhodné půjčky", majitel ale vybral zálohy a zmizel do ciziny

Policie vyšetřuje praktiky další firmy, která poskytuje půjčky. Několika lidem napříč republikou nabídla úvěry i bez náhledu do bankovního registru, a když s ní klienti podepsali smlouvy, vybrala od nich dopředu často i desetitisícové zálohy. O ty ale nakonec přišli a půjčku nedostali.

Interpol pátrá po majiteli společnosti Future business financis, který zřejmě utekl do zahraničí. Je podezřelý, že z klientů vylákal poplatky za sjednání půjčky, kterou jim potom neposkytl.

Jednou z poškozených klientek je Dana Krejčová z Karlových Varů. Daně Krejčové zemřeli dva příbuzní, kteří s ní, její matkou a třemi dětmi žili v jednom bytě. V souvislosti s jejich úmrtím se dostala do dluhů, které chtěla řešit jednou větší půjčkou.

„Přišel nám do schránky časopis s inzerátem, který nabízel půjčku na bydlení s výhodnými splátkami. Tak jsme se na tu firmu obrátili,“ sdělila Krejčová. Firma odpověděla a nabídla sumu s výhodným úrokem na devět let. Nutná ale byla osobní návštěva v Praze. A registrační poplatek deset tisíc korun ještě před podpisem smlouvy.

V sídle podle rejstříku už firma není

Smlouvu Dana Krejčová podepsala v budově na Náměstí Míru v Praze, kde měla firma jednu z kanceláří. Jenže dnes už nemá ani název na zvonku a majitele hledá policie. Ta případ vyšetřuje jako podvod.

Události: Úvěrová firma vylákala z klientů desítky tisíc a zmizela (zdroj: ČT24)

„Policisté na účtech společnosti zajistili další finanční hotovost ve výši přes dvě stě tisíc korun. Je tedy pravděpodobné, že takových klientů je mnohem více,“ uvedla mluvčí pražského ředitelství Policie České republiky Iveta Martínková.

Podle obchodního rejstříku má firma Future business financis sídlit v Klimentské ulici v Praze. Tam firmu i její jednatele znají, ale také tam firma dluží peníze a s majiteli kanceláří nekomunikuje. Policie má informace o tom, že podobně jako Danu Krejčovou okradla firma několik dalších lidí. Jako zálohy přitom sloužily i částky vyšší než dvě stě tisíc korun.