Křejčířova vila se zatím dražit nebude

Nejvyšší soud zrušil rozsudek krajského soudu, podle kterého měla jít do dražby černošická vila manželů Krejčířových. Krajský soud v Praze tak musí vyloučení Krejčířovy vily z exekučního řízení projednat znovu. Na dotaz ČT to řekla mluvčí Okresní soudu pro Prahu-Západ Pavla Kotolová.

„Nejvyšší soud rozsudek Krajského soudu v Praze zrušil a věc vrátil tomuto soudu k dalšímu řízení. Nyní bude o věci znovu rozhodovat Krajský soud v Praze,“ uvedla Pavla Kotolová. Vila v Černošicích u Prahy je proslulá jako místo, odkud v roce 2005 během policejní prohlídky Radovan Krejčíř uprchl.

Odhad vily: 400 milionů korun

Kateřina Krejčířová se domáhala u soudu odstranění vily z exekuce, o kterou požádala společnost Frymis kvůli Krejčířovu padesátimilionovému dluhu. Vila je však v katastru nemovitostí psaná na Krejčířovou, která tvrdí, že vila je jen její, a že ji koupila za 23 milionů, které dostala od Krejčířova otce. Krajský soud ale tvrzení Kateřiny Krejčířové neuvěřil a nemovitost označil za společné jmění manželů, na které se exekuce vztahuje.

Hodnotu domu odborníci odhadují na 400 milionů korun. Krejčíř z vily v Černošicích u Prahy uprchl v roce 2005 během policejní prohlídky. On sám nicméně tvrdí, že ho policie nechala jít. Od té doby vila chátrá. Nějaký čas byla ve správě státu, ten ji však Krejčířovým vrátil, kvůli vysokým nákladům na provoz. Od roku 2009 Kateřina Krejčířová s luxusní rezidencí mohla opět volně nakládat poté, co ji soud zprostil obvinění, že její peníze pocházely z trestné činnosti manžela.