Příští týden bude sychravo, pak se mírně oteplí. V půlce listopadu opět zaprší

Po příštím chladném a vlhkém týdnu se oteplí, předpovídá v dlouhodobém výhledu počasí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V první polovině listopadu by teploty i déšť měly být na běžných úrovních. Koncem čtyřtýdenního období bude srážek přibývat.

V příštím týdnu očekávají meteorologové přes den teploty v průměru kolem 11 stupňů Celsia, v noci kolem čtyř stupňů. V závěru týdne se má začít oteplovat, déšť bude pozvolna ustávat. „V závěru října očekáváme méně srážek a průměrné nebo slabě nadprůměrné teploty,“ uvedl ČHMÚ.

V prvních dvou listopadových týdnech meteorologové předpokládají teploty i srážky kolem dlouhodobého průměru. „Nelze vyloučit kratší přechodná období s výraznějšími projevy počasí,“ upozornili ale. V příštích čtyřech týdnech jako celku očekává ČHMÚ teploty stejné nebo mírně vyšší, než je v tomto období běžné. Také srážkově by mělo celé období odpovídat průměru, který je 43 milimetrů.

Předpověď počasí pro příští týden (zdroj: ČT24)

Dlouhodobá průměrná teplota mezi 19. říjnem a 15. listopadem je 5,2 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v tomto období v roce 1965 s průměrem dva stupně Celsia. Naopak nejvyšší teploty meteorologové naměřili předloni, kdy průměr činil 8,2 stupně Celsia. Srážek nejvíce spadlo v roce 1998-92 milimetrů. Nejméně naopak napršelo v roce 1983 s úhrnem 4 milimetry.

Vydáno pod