Na noc se uzavře D1, objížďka bude u Brna

Dálnici D1 čeká noční uzavírka. Od jedenácti večer do nedělních 7:00 po ní nedojede do Brna nikdo, kdo přijíždí z Prahy či Jihlavy. Ředitelství silnic a dálnic nechá uzavřít úsek Ostrovačice–Kývalka.

Ačkoli mezi Ostrovačicemi a Kývalkou probíhá modernizace dálnice a podobné uzavírky obvykle souvisejí se rekonstrukcemi nadjezdů přes dálnici, tentokrát je příčinou úprava a přesun mýtné brány.

Uzavírka dálnice by měla trvat zhruba osm hodin. Objízdná trasa bude vyznačená, bude obousměrná a společná pro osobní i nákladní dopravu. Povede po silnicích II/602 a I/23.

Policie slibuje, že na objízdné trasy vyšle více hlídek, které budou v případě problémů usměrňovat dopravu. Komplikace ale neočekává. Ředitelství silnic a dálnic naproti tomu řidičům  doporučuje, aby cestu odložili na nedělní dopoledne.

  • směr Brno: z dálnice sjet na EXITu 178 – po silnici II/386 (Veveří ul.) na křižovatku v Ostrovačic – doleva po silnici II/602 (Říčanská ul., nám. V. Mrštíka, ul. Osvobození) projet Ostrovačicemi – po silnici II/602 pokračovat na křižovatku se státní silnicí – doleva po silnici I/23 dojet na EXIT 182
  • směr Praha: z dálnice sjet na EXITu 182 – po silnici I/23 pokračovat na první křižovatku – doprava po silnici II/602 do Ostrovačic – projet Ostrovačicemi (ul. Osvobození, nám. V. Mrštíka) – odbočit doprava, po silnici II/386 dojet na EXIT 178

Uzavírka na D1 nebude v noci na neděli jediná. Na šest hodin se o půlnoci uzavřou také dva ze tří úseků nedávno zprovozněného pražského tunelového komplexu Blanka. Od pátečního večera do nedělního poledne je omezen provoz i v tunelech na Pražském okruhu.