Mrazivý víkend? Vítr udělá z 10 stupňů i pocitovou nulu

Předpověď počasí (zdroj: ČT24)

Podzim je v plném proudu a na rozdíl od předcházejících částí roku není ani suchý, ani neobvykle teplý. Příští dny sice nebudou extrémně chladné, bude to ale platit pouze při pohledu na teploměr. Kdo vyjde ven, může mít i pocit, že mrzne.

Teploty kolem deseti stupňů Celsia, plískanice a časem možná i první sníh – na první pohled nemůže takové počasí na podzim nikoho překvapit. Po mimořádně horkém a suchém létě, které se navíc protáhlo až do poloviny září, jde ale o poměrně prudké ochlazení, které navíc bude pocitově ještě výraznější.

V pátek a o víkendu se bude postupně ochlazovat, maximální teploty by se ale měly pohybovat kolem 10 stupňů Celsia, v pátek a sobotu i výše. Pocitová teplota, kterou ovlivňuje vítr a vlhkost vzduchu, ale bude podstatně nižší. Například v Liberci, Jihlavě či Valašském Meziříčí tak mohou mít lidé o víkendu pocit, že mrzne. Oproti konci pracovního týdne by měl být víkend sušší – déšť ustane.

Pocitová teplota v neděli
Zdroj: ČT24

Na počátku příštího týdne by potom mohl napadnout první sníh – ne však v celé republice. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi +3 a -1 stupněm Celsia, do bílého rána by se mohli probudit především obyvatelé hor na východě Česka. Maximální denní teploty se potom budou pohybovat stále kolem 10 stupňů.