Ze soboty na neděli se opakovaně, ale krátce uzavře úsek D1

Na 34. kilometru D1 se v noci na neděli budou instalovat mostní pilíře (zdroj: ČT24)

Dálnici D1 čeká v noci na neděli série třicetiminutových uzavírek. Silničáři budou instalovat nové pilíře mostu na třicátém čtvrtém kilometru.

Úplná uzavírka dálnice D1 mezi třicátým třetím a třicátým pátým kilometrem se bude týkat provozu ve směru na Brno i na Prahu. Silničáři budou instalovat nové pilíře mostu u Ostředku na Benešovsku. Nahradí tak původní konstrukci, kterou silničáři odstranili během červencových svátků. Po osmé hodině večer se tak musí řidiči připravit na zdržení.

„V noci vždy, když přivezeme nový pilíř, tak policie uzavře dálnici, to znamená, že hlídka pojede, bude zpomalovat, nakonec zastaví a tím zastaví i celý jízdní pruh a vyčká, dokud nosník neusadí. Potom dopravu opět pustíme,“ přiblížil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. Poslední pilíř by na místo měli dopravit do nedělního dopoledne deseti hodin. Každé zastavení dopravy by mělo zabrat zhruba půl hodiny.

Demolice původního nadjezdu u Ostředku
Zdroj: Loskot Jaroslav/ČTK

Objížďka se nevyplatí, už odpoledne navíc zúží počet pruhů

Zároveň Rýdl požádal všechny řidiče, aby při čekání neopouštěli dálnici, protože se to nevyplatí. ŘSD proto ani nestanovilo objízdné trasy. „Nebudeme informovat o, jak se zpožďuje nebo urychluje převoz pilířů. Budeme informovat o tom, jak to na dálnici, na konkrétním místě vypadá,“ dodal mluvčí s odkazem na webové stránky Národního dopravního informačního centra nebo sociální sítě.

Přípravu na převoz zaznamenají řidiči už v sobotu odpoledne po třinácté hodině. „Dálnici v obou směrech zúžíme na jeden jízdní pruh. Nicméně nebude to vůbec žádná komplikace, protože máme vyzkoušeno, že v této době jsou dopravní intenzity na dálnici speciálně na těchto kilometrech suverénně nejnižší," prohlásil Rýdl.

Vydáno pod