Žena odešla z nemocnice s vysoce nakažlivou tuberkulózou, hledá ji policie

Policie hledá 41letou ženu bulharské národnosti, která v pátek odešla z nemocnice v Praze 4 s vysoce nakažlivou tuberkulózou. Policie varuje, že kdokoli s ní přišel do kontaktu, tak mu hrozí nákaza a měl by vyhledat lékaře. Žena je podezřelá z trestného činu šíření nakažlivé lidské choroby z nedbalosti, podle policie je možné, že se pokusila odjet z ČR.

Policie má zatím jen nekvalitní podobenku hledané ženy
Zdroj: Policie ČR

Marie Kaleva je vysoká mezi 155 a 170 centimetry. Má hubenou postavu a černé vlasy. Policie má teď ale jen nekvalitní kopii fotografie, kvalitnější se snaží získat v Bulharsku. Hledaná žena při hospitalizaci neuvedla adresu ani kontaktní údaje, z nemocnice odešla asi po 12 hodinách.

„Po celou dobu hospitalizace komunikovala pouze v rodném jazyce. Prvotní zjištění vypovídají o tom, že by se hledaná mohla pokusit vycestovat z České republiky, nicméně dokud tato domněnka nebude relevantně potvrzena, musíme pracovat s tím, že se stále zdržuje na našem území," uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Informace o ženě mohou lidé telefonovat na tísňovou linku 158.

Vydáno pod