Konec prázdnin na silnicích: Kolony a více policejních kontrol

Během posledního prázdninového víkendu čeká řidiče víc policejních kontrol, především na hlavních silničních tazích, a daleko hustší provoz. Dopravní situace byla v pátek kritická kvůli uzavírkám zejména v okolí Brna: úplně zavřený byl odpoledne tah na Vídeň a u Pohořelic zahynula spolujezdkyně v dodávce, která narazila do nákladního auta.

Na výjezdu z Brna na Břeclav obvykle bývá provoz bezproblémový, na závěr prázdnin zahájená rekonstrukce D2 ale přinesla kolony i sem. Řidiči se v nich zdrželi i desítky minut. Také na hlavním tahu z Plzně do Českých Budějovic normálně bývá celkem plynulý provoz, teď před koncem prázdnin ale výrazně zhoustl.

  • Mezi Vyškovem a Brnem jsou to dvě omezení, mezi Brnem a Prahou pak dalších osm. Vesměs práce na silnici, práce na údržbě.

Zvýšený provoz přináší i zvýšený počet nehod. Policie na situaci reaguje rozšířením kontrol. „Zvýšený je počet policejních hlídek v krajských ředitelstvích policie, to znamená ve všech krajích a na rizikových místech České republiky,“ potvrdila mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Policisté se zaměřují jak na rychlost, tak na veškeré dodržování pravidel silničního provozu. Jen za prvních sedm měsíců letošního roku policie šetřila víc než padesát tisíc dopravních nehod. Na silnicích zemřelo 342 lidí.

Konec prázdnin na silnicích (zdroj: ČT24)