Na D1 začala uzavírka, kamiony si zajedou až do Tábora

Na dálnici D1 začala po čtvrt roce další noční uzavírka. Naposled se dálnice zcela zastavila koncem března kvůli stavbě mostu na jednom z úseků rozkopaných již dva roky, tentokrát ale postihla úsek Mirošovice–Šternov, kde začaly přípravné práce letos. Most se bude tentokrát demolovat. Uzavírka je obousměrná, začala v neděli ve 20:00, čas ukončení stanovilo Ředitelství silnic a dálnic na pondělních 10:00.

Přípravné práce na modernizaci sice letos začaly pouze v úseku mezi Hvězdonicemi a Ostředkem na Benešovsku neboli mezi 29. a 34. kilometrem, noční uzavírka ale postihla i dva sousední úseky. Příprava na omezení začala již v průběhu pracovního týdne, kdy byla uzavřena křižovatka Ostředek na 34. kilometru a později začala platit další omezení na samotné dálnici. Zcela uzavřena je mezi křižovatkami Mirošovice (21. kilometr) a Šternov (41. kilometr) od osmi hodin v neděli večer. „Po uzavření místa pro dopravu pokračuje navážení písku, do kterého most po demolici spadne,“ uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Objízdné trasy jsou vyhlášené odlišně pro osobní auta, popř. nákladní do 12 tun, a těžká nákladní vozidla. Zatímco řidiči lehčích automobilů budou moci využít regionální silnice na Benešovsku, pro kamiony povede objížďka výhradně po státních silnicích, zajedou si tedy až do Tábora.

Trasy objížděk:

  • vozidla do 12 tun: z křižovatky Mirošovice po silnici I/3 – z Benešova po silnici II/112 – z křižovaky u Struhařova po silnici II/111 na dálnici D1; objížďka je obousměrná
  • vozidla nad 12 tun: z křižovatky Mirošovice po silnici I/3 – z Nové Hospody po dálnici D3 – z křižovatky Tábor (exit 79) po silnici I/19 – na křižovatce u Pelhřimova pokračovat po silnici I/34 na dálnici D1; objížďka je obousměrná

Po skončení úplné uzavírky bude až do čtvrtečního rána uzavřen pravý jízdní pruh mezi Mirošovicemi a Ostředkem a také část křižovatky na 34. kilometru.