Přelom dubna a května bude teplý: mrznout by nemělo ani v noci

Praha – Přelom dubna a května by měl být podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu teplý, příští čtyři týdny mohou teploty přes den vystoupat ke 20 stupňům Celsia. Ani v noci by rtuť teploměru neměla padat pod nulu. V příštím týdnu by pak nemělo ani příliš pršet.

Výhled ČHMÚ se týká období od 13. dubna do 10. května. Podle meteorologů má být nejtepleji v příštím týdnu: „První polovina předpovídaného období by měla být všeobecně teplejší než druhá,“ sdělili pracovníci ústavu.  

Po celé období mohou denní teploty atakovat 20 stupňů, průměr denních teplot bude ale nejvyšší právě v příštím týdnu, a to zhruba 17 stupňů. V dalších týdnech meteorologové odhadují 14 až 16 stupňů. Průměry nočních teplot by pak měly být přibližně čtyři až šest stupňů. 

Celkově se teploty nebudou vymykat dlouhodobému průměru a také srážky budou asi průměrné. „Začátek předpovídaného období bude sušší, než je obvyklé v tuto roční dobu, ale v následujících týdnech očekáváme přibývání celkového množství srážek,“ uvedli meteorologové.

Vydáno pod