Policie na Břeclavsku prošetřuje nález ostatků. Údajně šlo o novorozence

Brno/Dolní Dunajovice – Nález lidských ostatků v rodinném domě v Dolních Dunajovicích na Břeclavsku vyšetřuje policie. Podle webových stránek Deníku jde o pozůstatky tří novorozeňat. Policie však tuto informaci zatím nepotvrdila - na případ uvalila embargo a podle mluvčího Bohumila Maláška zřejmě nic bližšího nesdělí přinejmenším do pondělí. Zatím nikoho neobvinila.

„Policisté šetří od pátečního rána nález lidských ostatků v rodinném domě v obci na Břeclavsku. Kriminalisté aktuálně shromažďují poznatky a zjišťují veškeré informace a okolnosti nálezu. Vzhledem k tomu, že šetření je na samém počátku, nelze v tuto chvíli zveřejnit podrobnější informace,“ konstatoval policejní mluvčí Malášek. Vyšetřovatelé musí vyslechnout obyvatele domu, případně sousedy a další svědky. V plánu je také pitva.

Starosta Dolních Dunajovic Josef Hasník potvrdil, že v obci od rána zasahovala policie, přesný důvod ale nezná. Podle neoficiálních informací mohla být v místě zásahu také varna pervitinu, případně jiný zdroj chemikálií, který pomáhali likvidovat hasiči. „Mohu sdělit pouze to, že jsme vyjeli do Dolních Dunajovic na žádost policie,“ uvedl mluvčí hasičů David Jirouš. Zpravodaj ČTK viděl v obci mobilní hasičskou laboratoř, do které hasiči z domu odnášeli vzorky.

Záchranná služba podle mluvčí Barbory Zuchové dnes vyrazila do Dolních Dunajovic k ženě s nespecifikovanými obtížemi. Sanitka ji pak převezla do zdravotnického zařízení. Server Novinky.cz bez oficiálního zdroje uvedl, že ženu postihly komplikace po porodu a že se při prohlídce domku našly kromě novorozence i ostatky dalších dvou dětí.

Pozůstatky tří novorozeňat našla policie v roce 2013 ve Vlasaticích na Brněnsku. Podle pravomocného rozsudku je usmrtila po porodu jejich matka, těla následně ukryla. Své těhotenství žena skrývala i před manželem. Před soudem se bránila, že ji k činu dohnala tíživá sociální situace. Za vraždu si matka odpykává 22 let ve vězení