Policie: Muž spojovaný s loupeží milionů s ní nemá nic společného

Praha - Muž, po němž policie ode dneška pátrala v souvislosti s loupeží 560 milionů z bezpečnostní agentury, se přihlásil na policii a podle kriminalistů nemá s činem nic společného. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Fotografii mladého muže poskytla policie médiím dnes odpoledne s tím, že by mohlo jeho svědectví přispět k zmapování pohybu auta údajného pachatele těsně před krádeží. Z loupeže dnes policie obvinila bývalého zaměstnance bezpečnostní agentury Františka Procházku.

Fotografii muže, kterou dnes poskytla policie, zveřejnila řada médií i s policejní prosbou, aby veřejnost pomohla možného svědka ztotožnit. Hledaný muž se v podvečer dostavil na policii, byl vyslechnut, přičemž se zjistilo, že nemá s případem nic společného, sdělil ČTK Hulan.

Krádež, která zřejmě nemá v české historii obdoby, se stala v žižkovském areálu agentury G4S. V sobotu kolem 09:00 tam podle policie vjel Procházkův vůz, který řídil neznámý člověk a zloděj už na něj čekal i s ukradenými penězi. Pracovníci firmy krádež odhalili až další den - v neděli. Kolem poledne podali trestní oznámení. Po ozbrojeném Procházkovi, který v G4S pracoval jako strážný, vyhlásila policie celostátní pátrání. V úterý ho po telefonickém tipu hledaly v Hloubětínské ubytovně desítky policistů. Podezřelý muž ale v ubytovně nebyl. Policie zatím nechce kauzu nijak komentovat.

Poškozená firma vypsala na vypátrání pachatele odměnu dva miliony eur (asi 52 milionů korun). Na to, zda bude Procházka dopaden, si lze také vsadit u českých sázkových kanceláří.

G4S Cash Services je dceřinou společností nadnárodní bezpečnostní agentury Group 4 Securitas, specializované na přepravu peněz.

Vydáno pod