Kamiony ohrožují obyvatele Sebuzína na Ústecku

Ústí nad Labem - Silnice v Sebuzíně je v katastrofálním stavu. Podle obyvatel obce je to důsledek toho, že tudy jezdí denně desítky kamionů z nedaleké štěrkovny. Na silnici, která leží mimo obec, není nijak omezená rychlost. Za poslední dva roky tam auta srazila dva lidi. Místní teď chtějí, aby radnice zpomalila dopravu postavením kruhového objezdu.

Výjimkou nejsou auta projíždějící stokilometrovou rychlostí. Nejkritičtějším místem je přechod od zastávky autobusu. Na to, že je nebezpečný, upozorňovala policie ústeckou radnici už před půl rokem. Magistrát ale zatím žádné úpravy nechystá. Nicméně podle Karola Kočárka, vedoucího dopravní policie v Ústí nad Labem, je potřeba tento přechod zrušit a zastávku postavit tak, aby děti vystupovaly přímo v obci. 

Podle místních lidí i policie by problémy alespoň částečně vyřešil kruhový objezd. Radnice sice plánuje křižovatku posunout, jak ale bude vypadat, zatím neví. „V tuto chvíli projektant neví, jestli to bude kruhový objezd, nebo jestli to bude křižovatka ve tvaru T,“ vysvětluje Vlastimil Žáček (ODS), starosta ústecké městské části Střeliv.

Obyvatelé Sebuzína mají zatím jedinou jistotu, a to opravu páteřní silnice. Krajský úřad ji zařadil do plánu na příští rok.