Provoz o víkendu výrazně komplikovaly nehody na dálnicích

Praha - Podle policejních statistik zemřelo o víkendu na českých silnicích 5 lidí. Ve dnech 8. a 9. prosince se v Česku stalo celkem 743 dopravních nehod. Smutné letošní prvenství stále drží první červnový víkend, kdy na silnicích zahynulo 14 lidí.

Při nehodách vznikla škoda přes 35 milionů korun. Pro 19 lidí skončily havárie těžkým zraněním, dalších 121 lidí bylo zraněno lehce. Alkohol byl zjištěn v 61 případech. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 166 dopravních nehod a 108 řidičů nedalo přednost v jízdě. 

Pětadvacetiletý řidič zemřel v sobotu ráno u Lípy nad Orlicí na Rychnovsku poté, co z dosud nezjištěných příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu. Ve svém vozidle Ford Escort cestoval sám.

V sobotu dopoledne po dopravní nehodě na dálnici D1 hořel automobil na 162. kilometru ve směru na Prahu, třiadvacetiletý řidič vozu při havárii zemřel. Dálnice tam byla dvě hodiny uzavřená. Ve směru na Plzeň, na 47. kilometru dálnice D5 se pro změnu srazily dva kamiony a auto. Jeden z řidičů byl zraněn těžce. Teprve odpoledne kolem páté hodiny byla dálnice plně průjezdná.

Po střetu s osobním vozem zemřel včera v podvečer v Brandýse nad Labem chodec. Vůz muže srazil na křižovatce Pražské a Průmyslové ulice, přivolaní zdravotníci už mu nedokázali pomoci.

Vydáno pod