Ve Vlašimi mladík pobodal dívku, skončila v nemocnici

Vlašim (Benešovsko) - Ve Vlašimi na Benešovsku v neděli napadl a pobodal mladík patnáctiletou dívku. Byla převezena do benešovské nemocnice. Útočníka policie zadržela, řekla ČTK středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. Bližší informace podle ní policie zatím nezveřejní. Podle neoficiálních informací ČTK nemůže policie o případu informovat vzhledem k nízkému věku pachatele. Je navíc údajně podezřelý i ze série dalších přepadení ve Vlašimi.

Mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková ČTK řekla, že dívka měla několik bodných ran v břiše, řezné rány v obličeji a byla podchlazená.

V minulých měsících přepadl ve Vlašimi násilník maskovaný černou kuklou nejméně dvě ženy a jednu školačku. První případ se stal 15. září v noci, kdy se pachatel pokusil zatáhnout do porostu ženu vracející se z práce. Když se mu to nepodařilo, utekl. Podruhé zaútočil 25. září na školačku, vyrušil ho přitom náhodný chodec, pachatel proto utekl. Další případ se stal 21. října v aleji u Základní školy Vorlina. Násilník tam srazil z kola ženu a ohrožoval ji nožem. Po chvíli z místa odešel.

Ve všech případech útočník použil proti svým obětem násilí a při hrozbách i nůž. Až do neděle nikoho nezranil, nepožadoval vydání peněz ani sexuální služby či jiné ústupky.