Lyžaře bude od soboty na Lipno vozit přímý vlak z Tábora

České Budějovice - Lyžaře do Skiareálu Lipno doveze v sobotu poprvé přímý vlak z Tábora. Souprava s názvem Yetti bude na trase Tábor - České Budějovice - Lipno nad Vltavou jezdit po oba víkendové dny a ve svátky až do 16. března. Ze železniční stanice v Lipně do lyžařského střediska dopraví cestující skibusy. Lyžaři, kteří se na lipenské sjezdovky vydají vlakem, navíc získají třicetiprocentní slevu na skipas, sdělil mluvčí Českých drah (ČD) Ondřej Kubala.

„Vlak bude jezdit o víkendech a ve vybraných dnech pokud budou na horách dobré sněhové podmínky. Podle našich informací je ve Skiareálu Lipno třicet centimetrů sněhu a mrzne. Lyžařská sezona tak může začít už tuto sobotu,“ uvedl Pavel Kosmata z krajského centra ČD v Českých Budějovicích.

Souprava Yetti vyjíždí z Tábora v 5:47 ráno, do Českých Budějovic přijede v 7:00 a do stanice Lipno nad Vltavou dorazí v 9:05. Na vlak také navazují spoje ze Strakonicka a Jindřichohradecka. Zpátky domů se lyžaři dostanou v 16:55 z parkoviště zimního střediska skibusem, který je odveze na nádraží.

Do Skiareálu Lipno se lyžaři dostanou vlakem také z Prahy, musí jen přestoupit ve stanici Rybník. Expres Jože Plečnik vyjíždí v 6:11 z Prahy a vrací se zpět ve 21:55. Cestující také mohou požádat o poukaz, který jim zajistí bezplatné použití skibusů a slevu třicet procent na celodenní skipas. „Výše slevy na celodenní skipas pro dospělého je 140 korun, což v podstatě znamená, že se lyžaři vrátí cestovné a do skiareálu jede vlastně zadarmo. Naše nabídka je tak zvlášť přitažlivá pro mladé lyžaře nebo snowboardisty,“ doplnil Kosmata.