V Kadani není kde parkovat při městských akcích, hledá se místo

Kadaň (Chomutovsko)  - V Kadani řeší problém s nedostatkem parkovacích míst pro automobily při pořádání městských společenských či kulturních akcí. Auta návštěvníků tradičního Císařského dne na centrálním náměstí či vinobraní v okolí kláštera způsobují dopravní kolaps a výrazně omezují místní obyvatele, hledají se proto vhodné odstavné plochy, řekl novinářům starosta Jiří Kulhánek.

Členové dopravní komise podle něj navrhli devět lokalit, jež by mohly po drobných úpravách sloužit k odstavení vozidel turistů a návštěvníků města při divácky atraktivních akcích.

„Ne všechny pozemky patří městu. Je proto třeba dohodnout se s vlastníky a zajistit také prostřednictvím městské policie či organizátorů dohled nad zaparkovanými auty,“ uvedl Kulhánek.

Město chce podle něj také regulovat počet automobilů, jimiž lidé z okolních měst a obcí do Kadaně za zábavou přijíždějí. „Podpoříme zejména veřejnou dopravu. Osvědčily se například historické vlaky vyjíždějící z Chomutova či Klášterce nad Ohří. Pojmou nezanedbatelný počet výletníků, poskytují navíc nevšední zážitek. Tento druh dopravy budeme najímat i v budoucnu,“ dodal starosta.