Matka zavražděného Honzíka i její přítel jsou ve vazbě

Praha - Ústecký okresní soud uvalil vazbu na Antonii Staškovou a na jejího přítele, kteří jsou obvinění z vraždy pětiletého Jana Rokose. Chlapcovo mrtvé tělo v pátek objevili mostečtí strážníci v osobním vozidle v Českých Zlatníkách na Mostecku. Policejní prezidium prověří postup kriminalistů, kteří měli pohřešovaného chlapce hledat. Potvrdil to ministr vnitra Ivan Langer, který Mladé frontě Dnes (MfD) sdělil, že uložil policejnímu prezidiu, aby postup policistů prověřilo. Na údajnou neschopnost policie si stěžoval chlapcův otec Roman Rokos.

„Už jsem uložil policejnímu prezidiu provést důkladnou prověrku postupu policistů, aby bylo jasné, zda někdo pochybil, nebo bylo vše ze strany policie v pořádku,“ napsal Langer v SMS zprávě MfD. Podle Práva, Blesku a Šípu Langer o svém záměru informoval rovněž v SMS zprávě Romana Rokose.

Jan Rokos, kterého soud svěřil do péče otce, byl od srpna s matkou Antonií Staškovou a jejím druhem na neznámém místě. Pár opustil bydliště na Chebsku a s chlapcem cestoval po republice, přičemž vyhledával ubytování na krátkou dobu. Otec Roman Rokos syna od jeho zmizení každý víkend hledal po celé zemi. O pomoc se obrátil i na ombudsmana, stěžoval si na pomalou práci justice a neschopnost policie.

Chlapce údajně zabila jeho matka už 9. prosince, s přítelem pak hledali vhodné místo, kde by se mrtvoly zbavili. Právě matku chlapce a jejího přítele vyšetřovatel z vraždy obvinil. Dnes rozhodne ústecký okresní soud o jejich případném vazebním stíhání. Na dnešek je rovněž nařízena pitva oběti, která by měla stanovit příčinu a dobu smrti.