Čtvrtkův zachránce vyskočil z okna ubytovny a skončil v nemocnici

Praha - Zachránce chlapečka Vendelína Čtvrtka, bezdomovec Miroslav Szamszeli, vyskočil v noci na dnešek z okna azylové ubytovny a je v nemocnici. Bydlení mu magistrát zajistil ve čtvrtek. Bezdomovec patrně neunesl zásadní a náhlou změnu ve svém životě a zájem veřejnosti a médií.

Szamszelimu poskytl magistrát pokoj v azylovém zařízení v Praze 9. Sociální pracovníci s ním byli celý večer. Navzdory tomu se bezdomovec podle Janečka rozhodl ubytovnu opustit a časně ráno vyskočil z okna ve druhém patře, které je zhruba tři metry nad zemí.

„Přivodil si menší zranění a byl neprodleně za asistence pracovníků Centra sociálních služeb Praha převezen do nemocnice Na Bulovce,“ uvedl radní. Szamszely si podvrtl kotník a způsobil si drobné odřeniny, dodal.

Bezdomovci se podle Janečka budou věnovat psychologové, kteří se pro něho budou snažit najít co nejvhodnější cestu návratu do běžné společnosti. Původně měl Szamszeli nastoupit od pondělí do práce, měl být údržbářem na městské lodi pro bezdomovce.

Szamszeli našel malého chlapečka v kontejneru v Praze 4 v polovině prosince. Silně podchlazené dítě bylo převezeno do Thomayerovy nemocnice, odkud bylo ve čtvrtek propuštěno. V kojeneckém ústavu bude čekat na adoptivní rodiče.