Na pražské Ruzyni přistál nouzově Airbus

Praha - Na letišti v Ruzyni dnes nouzově přistálo letadlo Airbus A321 společnosti Air France, které letělo na pravidelné lince Paříž - Praha. Informaci přinesl server Nova.cz. Podle mluvčí Letiště Praha Evy Krejčí byla příčinou technická závada, kvůli které přestal fungovat jeden motor. Letadlo přistálo bezpečně a všech 106 cestujících je v pořádku.

Pilot požádal o aktivaci bezpečnostního systému letiště, které poté vyhlásilo plnou pohotovost. To znamená, že kromě letištních hasičů a záchranářů byli připraveni zasáhnout i bezpečnostní složky města Prahy. Nakonec ale nebylo jejich zásahu třeba. Letadlo dosedlo na plochu v 15:10 a již o deset minut později byla pohotovost odvolána.

Nouzová přistání nejsou naštěstí na pražském letišti častým jevem. Každoročně se počítají maximálně na jednotky; loni se tak podle Krejčí stalo třikrát. Ne vždy je však příčinou technická závada. V živé paměti zůstává nouzové přistání letadla Aeroflotu z prosince 2006, které letělo z Moskvy do Ženevy. Namol opilý pasažér, který se tehdy domáhal změny kursu na egyptskou Káhiru, skončil v české vazbě.