O víkendu se stalo přes 600 dopravních nehod

Praha - Víkendové dopravní nehody si vyžádaly nejméně pět obětí. Celkem se na silnicích a dálnicích v České republice stalo 624 dopravních nehod. Vyplývá to ze statistiky zveřejněné na webových stránkách ministerstva vnitra.

Při nehodách vznikla hmotná škoda přes 29 milionů korun. Pro 11 lidí skončily havárie těžkým zraněním, dalších 63 lidí bylo zraněno lehce. Alkohol byl zjištěn ve 24 případech. Nepřiměřená rychlost zapříčinila 293 dopravních nehod a 53 řidičů nedalo přednost v jízdě.

V sobotu zahynula třiadvacetiletá žena při dopravní nehodě u Medlešic na Chrudimsku. Řidička se svým vozem Fiat Uno dostala smyk, narazila v protisměru do svodidel a pak se převrátila na poli. Zemřela na místě. Při nehodě podle slov operačního důstojníka hradecké krajské policie nebyla připoutaná bezpečnostním pásem. „Žena zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy. Náledí na vozovce nebylo,“ uvedla policie.

Havárie se stala na hlavním tahu mezi Pardubicemi a Chrudimí u napojení staré silnice na obchvat obcí Medlešice, Mikulovice a Dražkovice. Další okolnosti a příčiny nehody policie vyšetřuje. Úsek silnice u Medlešic je místem častých dopravních nehod.