V Brně se koná konference o zadávání veřejných zakázek

Brno - Na brněnském výstavišti dnes začala dvoudenní mezinárodní konference Veřejné zakázky. Jedním z organizátorů je i antimonopolní úřad. Konferenci zahájil předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Pecina. Bude se jednat o zadávání veřejných zakázek a dohledu na ně.

Účastníci budou moci srovnat zkušenosti jednotlivých zemí se zadáváním veřejných zakázek. Česká legislativa prošla v této oblasti velkými změnami, pro české experty by tak mohly být zkušenosti zahraničních kolegů velmi poučné.

Antimonopolní úřad pořádal podobnou mezinárodní konferenci poprvé loni u příležitosti 15. výročí hospodářského práva v ČR. Věnovala se hospodářské soutěži. Letošní ročník se zaměří na druhou část působnosti úřadu. O veřejných zakázkách budou mluvit kromě předsedy českého soutěžního úřadu Martina Peciny jeho kolegové z obdobných úřadů v Estonsku, Turecku nebo Chorvatsku. Vystoupí také zástupce Transparency International, ale i právníci, ekonomové a jiní odborníci. Konference končí zítra krátce po poledni.