O víkendu se stalo přes 700 dopravních nehod

Praha - Podle policejních statistik se o víkendu na českých silnicích stalo 727 dopravních nehod. Ve dnech 24. a 25. listopadu zemřeli následkem dopravních nehod čtyři lidé. Lehce bylo zraněno bylo 61 lidí. Pro 21 lidí skončila havárie těžkým zraněním.

Po vlivem alkoholu zavinilo nehodu 55 řidičů. Překročení rychlosti bylo příčinou 172 dopravních nehod a 127 řidičů nedalo přednost v jízdě. Hmotné škody byly vyčísleny na 37 616 000 korun.

Dvaačtyřicetiletý řidič zemřel v sobotu večer při nehodě na Strakonicku poté, co s fiatem dostal smyk, a auto se převrátilo na střechu. Muž zemřel na místě a jeho devatenáctiletý spolujezdec se zranil. Druhý spolujezdec, šestnáctiletý mladík, zraněn nebyl. Tragédii zavinila nepřiměřená rychlost. Nehoda se stala v sobotu po 20:00 mezi obcemi Sedlice a Rojice při projíždění levotočivé zatáčky. Osobní auto s přívěsem narazilo do protilehlé meze, převrátilo se na střechu, pak na kola a zůstalo stát na střeše. Přitom se od auta oddělil nákladní přívěs, který zůstal v pravém příkopu.