Pražský magistrát přišel o 50 milionů

Praha - Pražský magistrát postrádá přibližně 50 milionů korun. Kvůli chybným údajům na faktuře neodešly peníze na účet stavební firmy, která je měla dostat, ale někam úplně jinam. Úřad tvrdí, že jde o trestný čin a věc předal policii.

Peníze měly jít na konto společnosti Skanska, která pro magistrát staví kanalizaci v Újezdu nad Lesy. Odešly ale na úplně jiný účet. Představitelé magistrátu tvrdí, úřad o peníze nepřišel kvůli „šlendriánu“, nevylučují ani, že číslo účtu na faktuře za padesát milionů změnil někdo mimo magistrát.

„Jednoznačně jde o trestný čin,“ potvrdil mluvčí magistrátu Jiří Wolf České televizi. Úřad ví, kdo inkriminovanou fakturu podepsal, v té době ale na ní nic podvrženo nebylo. „Fakturu podepsal ředitel příslušného odboru, a v době, kdy jí podepisoval, byla určitě v pořádku,“ dodal Wolf.

Bližší informace nechtěl mluvčí kvůli policejnímu vyšetřování sdělit. Peníze úřad postrádá asi čtrnáct dnů. Server iDnes spekuloval o tom, že peníze odešly do zahraničí. To se ale nepotvrdilo.