Nový diskusní pořad ČT dává slovo občanům

Praha – Součástí čtvrtečního programu České televize je nově i diskusní pořad Máte slovo. Autoři zvolili název, který vyjadřuje jednak možnost občanů mluvit o tématech, která je zajímají, a jednak i to, že jejich slovo má určitou váhu. Moderátorem pořadu bude Michaela Jílková.

Ve studiu ve tvaru trojúhelníku, který má symbolizovat různost úhlů pohledů, se střetnou tři názorové skupiny. Zastánci, odpůrci a tři zástupci veřejnosti, kteří budou mít možnost jak otázky klást, tak na ně i odpovídat. „Není to pořad o politicích, ale o tématu. My chceme problémy řešit z praxe,“ říká Michaela Jílková.

Zájemci se mohou přihlásit na telefonním čísle 261 13 77 76 nebo e-mailové adrese mateslovo@ceskatelevize.cz

Tématicky se pořad bude dotýkat toho, co občany nejvíce „pálí“, tedy na příklad dopravy, vzdělávání nebo daňového systému.

V úvodním díle, který se vysílá 17. ledna ve 21:45, se bude diskutovat o regulačních poplatcích ve zdravotnictví. Hosty budou mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt a náměstek Marek Šnajdr, kteří poplatky podporují, oponovat jim budou šéf České lékařské komory Milan Kubka a ředitel vrchlabské nemocnice Vladimír Dryml.