Švejnar se sešel s poslanci ČSSD, jeho protikandidát Klaus jednal s poslanci ODS

Praha - Kandidát na prezidenta Jan Švejnar se sešel s vedením poslaneckého klubu ČSSD. Schůzku s předsedou klubu Michalem Haškem, předsedou sněmovny Miloslavem Vlčkem a místopředsedou sněmovny Lubomírem Zaorálkem hodnotí jako pozitivní. Probírali hlavně Švejnarovy návštěvy v regionech a také průzkumy veřejného mínění, podle kterých sympatie veřejnosti k tomuto prezidentskému kandidátovi rostou.

Michal Hašek zastává názor, že šance obou kandidátů – Jana Švejnara a Václava Klause - jsou momentálně vyrovnané, ačkoliv to před několika měsíci vypadalo, že jiný prezidentský kandidát než současná hlava státu neexistuje.

Sociální demokraté podpořili prezidentskou kandidaturu Švejnara v polovině loňského prosince. Předsednictvo a Ústřední výkonný výbor ČSSD tehdy vyzvaly socialistické zákonodárce, aby odmítli podporu Klause a hlasovali pro Švejnara.

Na schůzku za poslanci, tentokrát občanskými demokraty, mířil i Václav Klaus. Toto setkání bylo spíše formální, protože pro ODS je dlouhodobě jediný možný kandidát současný prezident a čestný předseda strany Václav Klaus. Po skončení zhodnotil prezident setkání jako velmi přátelské, poslanci se především dotazovali na jeho plány a vize v dalším prezidentském období.