O víkendu se stalo přes 1000 dopravních nehod

Praha - Podle předběžných policejních statistik zemřelo o víkendu na českých silnicích osm lidí. Ve dnech 10. a 11. listopadu se v Česku stalo celkem 1143 dopravních nehod.

Při nehodách vznikla škoda přes 58 milionů korun. Pro 26 lidí skončily havárie těžkým zraněním, dalších 163 lidí bylo zraněno lehce. Alkohol byl zjištěn v 65 případech. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 477 dopravních nehod a 137 řidičů nedalo přednost v jízdě!

Sobotní srážku tří aut v Opavě v Olomoucké ulici nepřežil šestitýdenní chlapec, čtyři lidé se zranili. Miminko vypadlo z dětské sedačky oknem z auta. Mělo poraněnou hlavičku a v době příjezdu záchranářů bylo při vědomí, ale jeho stav se rychle zhoršoval. Dítě podlehlo vážným zraněním o šest hodin později v ostravské fakultní nemocnici.

Jedno z aut ještě po kolizi narazilo do kolemjdoucí ženy, která šla po chodníku s kočárkem. Mladá žena utrpěla poranění břicha, dítě v kočárku nehodu zřejmě přečkalo bez zranění. Při nárazu se sice kočárek převrátil a dítě z něj vypadlo, ale bylo zabalené ve fusaku, takže zřejmě dopadlo do měkkého.

K tragickým událostem patří také nehoda v Komenského ulici v Domažlicích. Opilý devatenáctiletý řidič tam v neděli ráno usmrtil chodce a další tři osoby zranil. Při vyšetřování nehody policistům ani nepředložil doklady předepsané pro řízení motorového vozidla.

Na Domažlicku se také stala ještě další smrtelná nehoda, a to u obce Babylon. Auto se tam dostalo mimo silnici a skončilo v zahradě domu. Jedna osoba utrpěla vážná zranění a i přes pomoc zemřela.