V Praze vjelo osobní auto na tramvajovou zastávku

Praha - Dnes krátce po půl deváté v Zenklově ulici v Praze 8 narazilo auto do tramvajové zastávky, na které naštěstí nikdo nečekal. Řidič havarovaného BMW a jeho spolujezdkyně utrpěli vážná zranění. Ulice Zenklova byla ve směru na Kobylisy víc než hodinu uzavřená.

Tmavé BMW projíždělo ulicí Zenklova směrem ke Stírce. Řidič jel patrně příliš rychle, nezvládl mírnou zatáčku a naboural do tramvajové zastávky Vychovatelna, která byla nárazem zdemolována. „Naštěstí na zastávce, ze které nic nezbylo, nikdo nestál,“ dodává vedoucí zasahujících hasičů Jan Marek.

Oba pasažéry havarovaného vozu museli hasiči vyprostit. Muž, který seděl za volantem, utrpěl zlomeniny dolních končetin a lékaři mají podezření také na zranění páteře. Žena cestující na sedadle spolujezdce je také těžce zraněná. Řidič byl převezen na ortopedii do Vinohradské nemocnice a jeho spolujezdkyně byla hospitalizována v Ústřední vojenské nemocnici, sdělila to mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Policie se snažila silnici zprůjezdnit co nejdřív. Provoz tramvají byl obnoven před desátou hodinou, ještě ale skoro hodinu trvalo, než vrak automobilu odvezla odtahová služba.

Podobná nehoda se v Praze 8 stala také před 14 dny. V Horňátecké ulici tam narazil autobus pražské příměstské dopravy do novinového stánku. Při neštěstí bylo zraněno šest lidí, nikdo však smrtelně - tři lidé byli zraněni ve stánku, dále se zranili řidič autobusu, jeden cestující a jeden náhodný chodec.