Klaus a Švejnar vystoupí jen před senátory ČSSD, ale v TV přenosu

Praha - Možnost položit otázku prezidentským kandidátům Václavu Klausovi a Janu Švejnarovi při diskuzi v Senátu budou mít jen sociální demokraté. Zástupci ostatních senátorských klubů budou moct oproti původním plánům sledovat debatu jen na televizních obrazovkách.

Diskuse by měla trvat jen hodinu a čtvrt. Jejím dějištěm nebude původně ohlášený Hlavní sál Valdštejnského paláce, ale Zelený salonek v Kolovratském paláci.

Vyplývá to z informací, které dnes poskytl tajemník senátorského klubu ČSSD Ivo Hoffmann. Změny v organizaci vysvětloval přáním Klausova týmu. Klaus a Švejnar měli původně vystoupit na zhruba dvouhodinovém jednání klubu, na které byli pozváni i další senátoři. Přístup na něj měli mít i zástupci všech médií.

„Přímý vstup na zasedání klubu však budou mít pouze senátoři za ČSSD a pozvaní hosté obou diskutujících. K této změně dochází na základě přání týmu prezidenta Václava Klause, který chce, aby dotazy byly kladeny jen ze strany senátorů ČSSD, nikoli ze strany dalších senátních klubů. Senátorský klub ČSSD se rozhodl toto přání Václava Klause respektovat,“ uvedl Hoffmann.

Vydáno pod