Během víkendu zemřelo na silnicích opět sedm lidí

Praha - Podle předběžných policejních statistik zemřelo o víkendu na českých silnicích sedm lidí. Ve dnech 27. a 28. října se v Česku stalo celkem 756 dopravních nehod.

Při nehodách vznikla škoda přes 37 milionů korun. Pro 23 lidí skončily havárie těžkým zraněním, dalších 125 lidí bylo zraněno lehce. Alkohol byl zjištěn v 78 případech. Nepřiměřená rychlost byla příčinou 157 dopravních nehod a 94 řidičů nedalo přednost v jízdě!

Při srážce automobilu s autobusem u Zlešic na Strakonicku zemřel v sobotu odpoledne spolujezdec v osobním voze. Další dva lidé uvnitř automobilu utrpěli těžká zranění a jeden muž byl zraněn lehce. Třiapadesátiletého řidiče museli z vozu vystříhat hasiči. Osmatřicetiletou spolujezdkyni přepravil vrtulník do českobudějovické nemocnice a jednatřicetiletý spolujezdec vyvázl s lehkým zraněním.

Dvě vážně zraněné osoby si v neděli vyžádala srážka tří osobních vozidel na dálnici D5 u Rozvadova na Tachovsku. Kolize se stala 300 metrů před rozvadovskou tržnicí ve směru do Německa.

Vydáno pod