Policie nezjistila, kdo se „naboural“ do e-mailu Urbanové

Praha - Policie nezjistila, kdo se "naboural" do e-mailové schránky Marcely Urbanové, korunní svědkyně v trestní kauze předsedy KDU-ČSL Jiřího Čunka. "Nepodařilo se zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání," napsali podle Práva vyšetřovatelé Urbanové, které před osmi měsíci někdo ukradl ze schránky data a posílal z ní zprávy. Urbanová s výrokem policistů nesouhlasí a její advokátka podala proti usnesení stížnost.

„Přijde mi víc než podivné, že v konkrétních termínech, kdy jsem se prokazatelně nemohla do svých e-mailů připojovat a docházelo tam k pohybu, tak poskytovatel internetových služeb sdělil, že měl technickou poruchu, a tudíž se nedá určit, kdo ten e-mail používal a do mé schránky se naboural,“ uvedla Urbanová.

Jiří Čunek byl podezřelý z toho, že jako starosta Vsetína přijal před šesti lety půlmilionový úplatek od realitní společnosti H&B Real. Loni v listopadu jihlavský státní zástupce Arif Salichov jeho trestní stíhání zastavil kvůli řadě procesních a skutkových vad v policejním vyšetřování a nesrovnalostem ve výpovědích Urbanové.

Čunek loni na podzim rezignoval na funkce vicepremiéra a ministra pro místní rozvoj. Objevily se totiž informace, že v 90. letech pobíral sociální dávky a na své účty vkládal milionové částky. Peníze podle Čunka pocházely z širší rodiny a měly sloužit k postavení rodinného domu a rozjetí podnikatelského záměru, od kterého ale po zvolení vsetínským starostou Čunek ustoupil.

Poslední kauza spojená se jménem Čunka je z tohoto týdne - v úterý mu ostravský soud udělil pokutu ve výši 20.000 korun kvůli zatajení nesplaceného hypotečního úvěru. Čunek podle rozhodnutí chyboval, když do svého přiznání nezahrnul hypoteční úvěr.