Policista padělal peníze a nelegálně držel vojenský materiál

Praha - Pražská policie zadržela dva muže obviněné z padělání a podvodu. Jeden z dopadených je policista, a proto se o případ začala zajímat také Inspekce ministra vnitra. Oba pachatelé si měli nelegální činností přijít na jeden a půl milionu korun. Teď jim hrozí až třináct let vězení.



Pražský policista si nelegálně přivydělával nejméně půl roku. O co konkrétně šlo, zatím nechtějí vyšetřovatelé říci. Muž byl ale obviněn z padělání a pozměňování peněz a podvodu - může tedy jít o zakládání falešných účtů nebo výrobu a distribuci platebních karet a falešných peněz.

„Dnes byl policista předán státnímu zastupitelství, které na něj podalo návrh na uvalení vazby,“ potvrdila České televizi mluvčí Inspekce ministra vnitra Martina Lidlová. Policista nepracoval sám, měl společníka z Ukrajiny, kterého policisté také zatkli.

„Byly provedeny domovní prohlídky, při kterých byl mimo jiné nalezen i vojenský materiál,“ dodala mluvčí Lidlová. Odkud a na co měli oba muži střelný prach, rozbušky a náboje do kulometu, teď kriminalisté zjišťují. U soudu jim to však určitě neprospěje.