Údajný extremista Bacík (ODS) rezignoval na funkci pokladníka

Bohumín (Karvinsko) - Martin Bacík, který má podle sobotních informací serveru iDnes kontakty s extremisty, se rozhodl rezignovat na funkci pokladníka bohumínské místní organizace ODS. O jeho setrvání ve straně se rozhodne v úterý, kdy se sejde rada bohumínského sdružení ODS.

„Pro vyjasnění situace, abych mohl v klidu celou kauzu vyjasnit, jsem se rozhodl rezignovat na svůj post pokladníka. Členem strany zůstávám,“ řekl Bacík.

Server iDnes v sobotu napsal, že třiadvacetiletý student soukromé vysoké školy CEVRO Institut Bacík organizoval nebo spoluorganizoval několik demonstrací Národních korporativistů (NK) - například proti antifašismu loni v Otrokovicích a o pár měsíců dříve v Orlové. BIS ve své výroční zprávě za předloňský rok zařadila neregistrovanou organizaci NK mezi významné činitele, které v roce 2006 ovlivnily neonacistické hnutí v ČR. Bacík dnes kontakty s extremisty znovu popřel. „U žádných neonacistů a podobných prapodivných individuí jsem nikdy nebyl a nikdy jsem k nim netíhnul,“ řekl.

Moravskoslezská ODS se v sobotu od Bacíka distancovala a vyzvala bohumínskou ODS, aby o něm jednala.