Městská policie možná při vyšetřování vraždy v Ústí nad Labem pochybila

Policie zatím netuší, čí hlavu a další ostatky našly o víkendu děti v Ústí nad Labem. Vedení ústecké radnice ale začalo prošetřovat možné pochybení městských strážníků. Děti totiž říkají, že o zapáchající tašce v křoví u gymnázia ve čtvrti Severní Terasa městskou policii informovaly už dřív. Strážnici prý ale jejich oznámení nevěnovali pozornost.

Vražda, která otřásla celým městem, se odehrála před třemi týdny. Svědci tvrdí, že policie mohla zahájit vyšetřování mnohem dřív. Děti, které pytel s hlavou a částí ruky v sobotu našly, totiž říkají, že si ho poprvé všimly asi před čtrnácti dny. Svůj nález prý oznámily doma a také strážníkům městské policie. „Zavolaly městskou policii, která jim řekla, aby si toho nevšímaly a tím byla celá věc vyřešená," říká otec jedné z dívek Martin Neufus. Jeho slova potvrzuje i dcera Tereza.

Ústecký primátor Jan Kubata ale popírá, že by policisté o nálezu věděli: „Žádný telefonát, který ohlašoval podobný problém na Severní terase, nebyl na lince 156 zaznamenán." Ústecká radnice teď prověřuje záznamová zařízení, která má každý strážník. Z těch je možné ověřit, kdy a kde se jednotliví strážníci pohybovali.

Podle kriminalistů je při vyšetřování vraždy důležitý každý den, jakákoli prodleva totiž nahrává pachateli. Pokud se prokáže jakékoli pochybení městské policie, je prý Jan Kubata připraven přijmout velmi tvrdá opatření.

Policie zatím nenašla zbylé části těla a nezná ani totožnost mrtvé dívky. Mluvčí severočeské policie Šárka Poláčková proto vyzývá každého, kdo postrádá mladou ženu ve věku 17 - 20 let, aby kontaktoval policii. Kvůli vyšetřování vraždy na Severní terase už byl sestaven i speciální vyšetřovací tým. Kromě kriminalistů v něm budou zastoupeni i experti z jiných odvětví.