Otcové ze sdružení K213 opět čekají na ministra Nečase

Praha – Aktivisté ze sdružení K213 vytrvale pokračují v demonstraci před ministerstvem práce a sociálních věcí. Na Petra Nečase dnes čekají opět od sedmi ráno. V úterý protest na půl dne přerušili, chtěli tak dát najevo vstřícné gesto vůči ministrovi, pokud by se rozhodl přizvat je k jednání. K tomu se ale zatím neschyluje, obě strany si jako podmínku pro rozhovor stanovily omluvu.

Ústupku je nakloněn předseda sdružení Jiří Fiala. Prohlásil, že aktivisté jsou ochotni omluvit se za některé své výroky, ale to samé čekají také od Petra Nečase, který se o nich vyjádřil jako o „sexistických, sprostých a vulgárních agresorech“. Ministr tak reagoval na urážky, které sdružení uveřejnilo na svých internetových stránkách.

Muži na svém webu také vyzvali k neplacení výživného. Nelíbí se jim systém porozvodové rodičovské péče, chtějí, aby Nečas prosadil změnu zákona, která by zajišťovala větší důraz na střídavou péči matky a otce. Původně aktivisté prohlásili, že dokud ministr nesplní tuto podmínku nebo neodstoupí, budou před vchodem budovy demonstrovat.  

Celý minulý týden čekali před brněnským Úřadem pro mezinárodněprávní ochranu dětí na jeho novou ředitelku Lenku Pavlovou. Bránili jí ve vstupu do práce, a tak vyjadřovali nesouhlas s jejím jmenováním. Po prohlášení ministra Nečase, ve kterém jejich chování odsoudil, se rozhodli zaměřit svůj protest také proti němu.

Vydáno pod