Ve Vsetíně se bude opravovat ulice 4. května

Vsetín - Ve Vsetíně se připravuje dlouho očekávaná kompletní rekonstrukce ulice 4. května. Podle vypracovaného harmonogramu by práce měly začít ještě před letními prázdninami. Informovala na webu mluvčí města Eva Stejskalová.

Úsek v délce 635 metrů, který začíná u oválné okružní křižovatky a končí za křižovatkou ke krajské hygienické stanici, se dočká nejen nového povrchu, ale zbaví se i stávající dopravní dezorganizace. „V rámci akce dojde i k vybudování a rekonstrukci oboustranných chodníků, osvětlení, autobusových zastávek a k úpravě režimu parkování a vjezdů k jednotlivým objektům,“ přiblížil rozsah opravy místostarosta Vsetína Jaromír Kudlík. Město také oslovilo správce inženýrských sítí, aby využili rekonstrukce ulice a provedli si potřebné přeložky a opravy.


Celá akce si vyžádá téměř dvacet milionů korun, podíl města ovšem bude činit zhruba polovinu. „Silnice je krajská, opravu povrchu proto uhradí kraj, vše ostatní půjde z městského rozpočtu,“ upřesnil Kudlík s tím, že také veškerá projektová dokumentace se připravuje ve spolupráci s Ředitelstvím silnic Zlínského kraje, které je majetkovým správcem krajských cest.


Práce by měly začít už v červnu. „S Ředitelstvím silnic Zlínského kraje máme dohodu, že do 20. května bude podepsána smlouva se zhotovitelem. Celá akce by tak měla být dokončena nejpozději koncem září,“ informoval místostarosta.


Spolu s rekonstrukcí ulice 4. května se nového povrchu dočká také přilehlá ulice Na Výšině, čímž se zkvalitní dopravní obsluha sídliště Hrbová.