Ode dneška jezdí všechny soupravy metra B po celé trase

Praha - Ode dneška jezdí všechny soupravy na lince B pražského metra po celé trase mezi Zličínem a Černým Mostem. O nedělích ráno ale bude metro jezdit méně často než dosud. Další dvě trasy čekají změny jízdních řádů od května v souvislosti s otevřením nového úseku metra C do Letňan. Informoval mluvčí společnosti Ropid Filip Drápal.

Otevření stanic Prosek, Střížkov a Letňany s sebou podle Drápala ponese rozšíření ranní a odpolední dopravní špičky na trase A a C do pozdější hodiny. Ještě ale není podle mluvčího jasné, jak přesně budou úseky s kratšími intervaly vypadat. „Dnešní dopravní špičky nepokrývají potřeby cestujících,“ řekl Drápal. Intervaly se ale měnit nebudou.


Ropid podle Drápala nepočítá ani se zrušením pásmování na lince A, kde některé vlaky nezajíždí do stanice Depo Hostivař, ale končí na Skalce. Trasa C pásmování nemá, některé vlaky ale jezdí jenom na Kačerov.
Některé soupravy na trase B dříve jezdily v pracovní dny jen mezi stanicemi Nové Butovice a Českomoravská, případně mezi Smíchovským nádražím a Českomoravskou. Zrušení takzvaného pásmového provozu na trase B sliboval Dopravní podnik hlavního města Prahy v souvislosti se zdražením jízdného.


Soupravy budou v neděli nově jezdit vždy od 6:30 do 8:30 po deseti minutách, dříve to bylo 7,5 minuty. Tramvaje a autobusy, které na metro navazují, prodlouží intervaly zpravidla z 15 na 20 minut.


Nově budované metro do Letňan omezí tento víkend lidi, kteří bydlí v okolí stanice Ládví. Soupravy nebudou do konečné stanice metra C zajíždět od dnešních 20:00 do ukončení provozu v neděli 3. února. V úseku mezi stanicemi Nádraží Holešovice a Kobylisy bude víkendový provoz omezen. Kyvadlově ho bude zajišťovat jedna souprava vlaku, na který budou lidé přestupovat ve stanici Nádraží Holešovice.