Při nehodě zahynuli v noci na Jesenicku čtyři mladí lidé

Olomouc - Čtyři mladí lidé zemřeli dnes po půlnoci při nehodě mezi obcemi Supíkovice a Písečná na Jesenicku. Další dva jsou těžce zraněni, řekla mluvčí jesenické policie Natálie Pastuchová.

Řidič podle ní zřejmě nezvládl rychlou jízdu a v mírné zatáčce dostal na vlhké silnici smyk. Auto narazilo do stromu, roztrhlo se a jedna z částí čelně narazila do dalšího stromu, popsala mluvčí nehodu. Kdo v době nehody seděl za volantem, policie zatím neví.

Podle náměstka ředitele ZZS Olomouckého kraje Jana Weinberga na místě zemřela patnáctiletá dívka a tři mladíci ve věku 16 a 17 let. „Dvaadvacetiletou dívku jsme v kritickém stavu převezli do olomoucké fakultní nemocnice. Má těžká zranění, mimo jiné hlavy,“ uvedl Weinberg. Další zraněný mladík skončil v jesenické nemocnici.

Mluvčí Fakultní nemocnice Egon Havrlant potvrdil, že zraněná dívka je na klinice anesteziologie a resuscitace. „Má těžká zranění hlavy, břicha a hrudníku. Je v umělém spánku a na dýchacím přístroji. Přes snahu lékařů její stav není zatím stabilizovaný,“ řekl Havrlant.

Vydáno pod