Opilí řidiči zavinili v Libereckém kraji vážné nehody

Kořenov (Jablonecko) - Dvě vážné nehody způsobili o víkendu v Libereckém kraji opilí řidiči. Při předjíždění přes plnou bílou čáru se na Jablonecku střetl opilý řidič s protijedoucím autem, ve kterém zranil dva lidi - jednoho z nich velmi těžce. Policisté mu přitom naměřili v dechu 0,83 promile alkoholu. Další vážnou havárii způsobil řidič na Liberecku, který měl v dechu jedno promile. Informovala policejní mluvčí.

První nehoda se stala v sobotu dopoledne na mezinárodní sinici E65 mezi obcemi Kořenov a Desná. Naměřené množství 0,83 promile alkoholu v těle řidiče odpovídá zhruba třem naráz vypitým pivům, uvedla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová. Muži hrozí až pět let vězení.


„Čtyřiatřicetiletý řidič BMW předjížděl v táhlé pravotočivé zatáčce kolonu aut. BMW se v protisměru střetlo čelně s vozem Volvo V40. Těžce zraněný spolujezdec z volva se bude léčit tři až čtyři měsíce, řidič BMW utrpěl lehké zranění,“ dodala mluvčí.


Havárie na Liberecku se odehrála u Dolní Řasnice. Dvaadvacetiletý řidič narazil autem do stromu. Dívky ve věku 16 a 17 let měly těžká zranění, řidič a další dva mladíci lehká.