Rakousko očekává o víkendu zácpy na dálnicích do Alp

Vídeň/Mnichov - O nadcházejícím víkendu očekávají rakouské autokluby mnohakilometrové fronty na všech hlavních příjezdových trasách do Alp. Školní prázdniny totiž nezačínají jen ve čtyřech rakouských spolkových zemích, ale i v Česku, Polsku, Norsku a Švédsku. Naproti tomu v některých německých spolkových zemích, v Belgii a v Lucembursku prázdniny tento víkend končí, a lze tedy očekávat silný provoz směrem z Alp.

Kromě dlouhodobějších rekreantů se také na cestu vydá mnoho víkendových nebo jednodenních lyžařů. Zvláště zatížené budou takto trasy v rakouských zemích Tyroly, Salcbursko a Korutany, varuje autoklub ARBÖ. Zejména některé dálniční tunely, kde se provoz svádí ze dvou pruhů v každém směru do jednoho, působí v takové situaci jako pověstné ucho jehly. Nejčastěji se zácpy objevují na Tauernské dálnici A10, Innské dálnici A12, Brennerské dálnici A22, Rýnské dálnici A14 a na Arlberské rychlostní silnici S16. Autoklub ÖAMTC doporučuje všem, kteří se odjezdu v sobotu nemohou nebo nechtějí vyhnout, aby po těchto trasách projížděli buď velmi brzy ráno, nebo až v pozdním odpoledni. Nejhustější provoz na silnicích a dálnicích v daném směru se očekává mezi 10. a 15. hodinou.

V Německu se hrozba kolon týká především Bavorska na jihu země. S možnými problémy je třeba počítat na dálničním obchvatu Mnichova, na dálnici A8 směrem na rakouský Salcburk a na dálnici A93 na rakouský Innsbruck. Podle autoklubu ADAC v ostatních částech Německa bude během víkendu třeba věnovat zvýšenou pozornost na dálnicích návratu lidí z masopustních a karnevalových oslav.

Vydáno pod