Neznámý muž přepadl pumpu a zabil jednoho zaměstnance

Liberec - V noci na dnešek přepadl neznámý muž čerpací stanici v Liberci a jednoho z jejích zaměstnanců zabil. Letos je to už druhá oběť lupičů zaměřených na benzínky. Za deset měsíců jich napadli už stovku a policie vyřešila zatím jen třetinu případů.

Čerpací stanice v Londýnské ulici v Liberci, ve tři hodiny ráno si ji vyhlídl asi třicetiletý muž. Uvnitř pumpy se zdržel jen 30 vteřin. Během nich na pumpaře z bezprostřední blízkosti vystřelil. Poté bez lupu utekl. Šedesátiletý muž krátce na to zemřel. „Stále pátráme po pachateli. Byl ozbrojen krátkou střelnou zbraní,“ dodává Jarmila Hrubešová, mluvčí Správy severočeské police.

Druhé dnešní přepadení nemělo takhle tragický dopad. Lupič ohrožoval benzínku v Brně-Bystrci. Ukázalo se, že zbraň je dětská maketa a že nejde o muže. „Pachatelka byla převlečená za muže, na hlavě měla čepici, do které si vystřihla díry pro oči, a na to si dala sluneční brýle,“ popisuje přepadení Bohumil Malášek z Policie ČR Brno–město. Podařilo se jí sice utéct s devíti tisíci korunami, policie ji ale zakrátko dopadla.

Počet letošních ozbrojených loupeží benzínek už přesáhl stovku. Pachatelů zatím policie chytila jen třetinu. Při ozbrojených loupežných přepadeních zemřeli dva lidé a stovka jich byla zraněna.