V Praze se dnes ráno srazil autobus s avií

Praha - Na křižovatce ulic Mírového hnutí a Dubnové v Praze 4 se dnes ráno srazil autobus městské hromadné dopravy s nákladním autem. Řidič avie byl s otřesem mozku a otevřenou zlomeninou nohy převezen do nemocnice. V autobusu nebyli cestující, jednalo se jen o manipulační jízdu, uvedla mluvčí pražské policie Eva Brožová.

"Řidič avie zůstal ve voze zaklíněn, takže na místo byla přivolána i
záchranka a hasiči," řekla Brožová. Třiašedesátiletý muž byl podle mluvčí
záchranné služby Jiřiny Ernestové odvezen do Vinohradské nemocnice.

Kvůli nehodě byla od půl osmé uzavřena ulice Ke Stáčírně a Květnové
náměstí, téměř do jedenácti hodin zde dopravu řídili policisté a jezdilo se
jen kyvadlově, uvedla policejní mluvčí. Čekalo se prý na odtah, který přijel až kolem 9:00. Pak se ze silnice ještě uklízely střepy a plasty. Podle dechové zkoušky nepil před jízdou ani jeden z řidičů alkohol, dodala Brožová. Policisté nyní nehodu vyšetřují. Škoda zatím nebyla vyčíslena.

Srážka autobusu s nákladním vozem se stala naposledy 28. ledna, a to hned dvakrát. První kolize tehdy zablokovala u Knovízu na Kladensku rychlostní silnici ze Slaného do Prahy. Vyžádala si těžké zranění dvaatřicetiletého řidiče nákladního auta, který utrpěl otřes mozku, měl zhmožděnou hlavu a tržné rány na tváři. Autobus pravděpodobně narazil při předjíždění do nákladního auta, které dostalo smyk a převrátilo se na bok.

Druhá podobná nehoda se ten den stala i na prvním kilometru hradecké dálnice na okraji Prahy při srážce autobusu s kamionem. Při nehodě nebyl nikdo vážně zraněn.

Vydáno pod