Stav tří nemocných zákonodárců je stabilizovaný

Praha - Zdravotní stav tří zákonodárců, které v průběhu páteční a sobotní prezidentské volby postihly zdravotní problémy, je stabilizovaný. Dva jsou zatím v nemocnici, jeden už byl propuštěn domů. Není ale jasné, zda se zúčastní páteční, druhé volby hlavy státu.

Sociálnědemokratický poslanec Evžen Snítilý se v sobotu zhroutil, údajně po nátlaku, který na něho vyvíjel místopředseda ODS Ivan Langer a poslankyně téže strany Zdeňka Horníková. Předseda ČSSD Jiří Paroubek ukázal na kameru České televize fotografii ze setkání Snítilého s oběma politiky ODS. ODS se proti nařčení ohradila a tvrdí naopak, že Snítilý byl vystaven tlaku ČSSD proto, že v pátek nevolil prezidentského kandidáta Jana Švejnara. Horníková řekla, že se Snítilým mluvila, protože je to její osobní přítel.

Snítilý leží na kardiologii v pražské střešovické nemocnici s celkovým vyčerpáním organismu s kolapsovým stavem.

Na jednotce intenzivní péče interního oddělení nemocnice ve Strakonicích byl hospitalizován lidovecký senátor Josef Kalbáč, který kvůli nevolnosti odjel z Hradu vyhledat lékařskou pomoc. Jeho stav je stabilizovaný a může být brzy propuštěn domů.

V domácím ošetřování už je senátor Karel Barták (bezp.), který kvůli potížím se srdcem chyběl při jednání parlamentu už v pátek. Sérii vyšetření se podrobil v hradecké fakultní nemocnici. Měl silné bolesti na hrudníku a srdeční arytmii.

Vydáno pod