Zbouranou lávku v Táboře nahradí od pondělí bezplatná linka MHD

Tábor - Zbouranou lávku přes nádraží Českých drah (ČD) v Táboře, kde v souvislosti s výstavbou IV. železničního koridoru vznikne nový most, nahradí od pondělí bezplatná linka MHD. Spojí centrum s Čekanicemi a Blanickým předměstím a bude vozit cestující až do konce roku, než se otevře nový bezbariérový podchod pod nádražím ČD. Kyvadlovou autobusovou dopravu zajistí COMETT PLUS na mimořádné lince číslo 22 označené písmenem M, informovala táborská radnice.

Nové spoje pojedou mezi zastávkami Čekanice rozcestí a autobusové nádraží. Na trase z Čekanic budou zastávky Na Vyhlídce, Blanické předměstí, Na Kouřimově a Zavadilská. V opačném směru vznikne v Čekanicích naproti nové zástavbě ještě nová jednostranná zastávka V Dolinách.

Linka 22 bude jezdit denně ve zhruba půlhodinovém intervalu, v noci bude navíc zajištěna návaznost na vlakové spoje. Dosavadní linky MHD číslo 20 a 21 budou fungovat beze změn, jejich provoz bude radnice sledovat a po dvou měsících ho vyhodnotí.

Dosavadní lávka sloužila jen pěším a cyklistům, proto pro ně město vyznačilo náhradní trasy, pro pěší je ale 2,4 kilometru dlouhá. Vede ulicemi Valdenskou, U Bechyňské dráhy, Budějovickou, Soběslavskou, Chýnovskou, Kamenickou, Sedláčkovou, Vožickou a Vodňanského. Přes nádraží také vznikne provizorní lávka, nebude však kvůli převýšení bezbariérová. Lávku přes táborské nádraží nahradí most pro automobily do 3,5 tuny za 164 milionů korun.

Vydáno pod