Opilý řidič jel téměř dvacet kilometrů v protisměru

Mladá Boleslav - Alkohol o víkendu opět ohrožoval bezpečnost na českých silnicích. Už v sobotu kolem osmé ráno přistihla policejní hlídka v Benátkách nad Jizerou v ulici Bratří Bendů za volantem Škody Octavia podnapilého devětadvacetiletého muže. Při dechové zkoušce mu naměřili 2,19 promile alkoholu, informoval mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš. Policisté mu sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Také další řidič měl podle dechové zkoušky v krvi přes dvě promile alkoholu. „2,32 promile, takový byl přesně výsledek zkoušky u šestatřicetiletého cizince,“ uvedl Mareš.

Ten s Audi 80 najel v neděli kolem půl jedné ráno u Mladé Boleslavi na rychlostní silnici do protisměru a policistům se ho podařilo zadržet až před Benátkami nad Jizerou. Při jízdě řidič vůbec nereagoval na zvuková i světelná znamení policejního vozu a pokračoval v jízdě. Policisté donutili opilého řidiče k zastavení až přehrazením jeho cesty služebním vozidlem. Po dálnici v protisměru opilý řidič ujel zřejmě více než sedmnáct kilometrů. Po vystřízlivění byl v odpoledních hodinách obviněn z ohrožení pod vlivem návykové látky a jeho další stíhání je vedeno na svobodě.